
Alexandra Maier s-a alăturat echipei ING Bank România în 2018 și coordonează activitatea de responsabilitate socială a ING Bank România, ce presupune dezvoltarea și implementarea de programe care contribuie la protecția mediului și sănătatea financiară a românilor, precum și sprijinirea societății civile sau a grupurilor vulnerabile. Cu peste 10 ani de experiență în organizații non-guvernamentale, comunicare și CSR, între principalele programe sociale la care a contribuit se numără cele pentru depistarea precoce a cancerului de sân sau combaterea violenței asupra femeilor.

Alice deține funcția de Corporate Affairs and Sustainability Director în cadrul Coca-Cola HBC România, creând premisele pentru o creștere sustenabilă prin construirea unei identități corporative puternice și sprijinirea comunităților locale. Alice reprezintă compania în asociațiile de business și industrie. Ea este președinte al Asociației Naționale pentru Băuturi Răcoritoare, vicepreședinte al Asociației Române pentru Ambalaje și Mediu și al Federației Apelor Minerale.

Oana Grosanu are peste 15 ani de experiență în comunicare, marketing și management de proiect atât în sectorul privat, cât și în cel non-profit.
În prezent, este director executiv în cadrul Ambasadei Sustenabilității în România (ASR), inițiativă non-profit, privată și apolitică, lansată oficial în anul 2018. ASR promovează modelul economic sustenabil, cel în care companiile, prin intermediul parteneriatelor, pot rezolva probleme sociale și de mediu fără a sacrifica eficiența economică (profitul). ASR reunește la acest moment, prin programul Coaliția România Sustenabilă, peste 130 de companii responsabile și ONG-uri implicate, dornice să contribuie la apropierea momentului în care românii trăiesc într-un mediu sănătos, o societate echitabilă și prosperă.

Ștefania și-a început parcursul profesional ca jurnalist, unde a activat pentru una dintre cele mai importante televiziuni de știri din România. În urmă cu 7 ani a decis să treacă în mediul coorporate, acumulând experiență în multinaționale din industriile Telecom, IT și Oil & Gas. În prezent este Corporate Affairs Manager în cadrul Bergenbier S.A. și alături de echipa sa a lansat proiecte de CSR, al 3-lea raport de sustenabilitate, cât și platforma de responsabilitate prieteniresponsabili.ro. Ștefania are studii în Jurnalism, însă formarea sa academică nu s-a încheiat și în prezent este în an terminal la Facultatea de Psihologie, din cadrul Universității Titu Maiorescu.

Corina conduce o adevărată transformare în cadrul Auchan, consolidând misiunea de sustenabilitate a companiei începând din 2019. În rolul său actual, ea a dezvoltat strategii și numeroase proiecte inovatoare, marcând inclusiv câteva premiere în industria de profil, precum implementarea unui algoritm de inteligență artificială care sprijină lupta companiei împotriva risipei alimentare și a schimbărilor climatice.

Daniel Gross este CEO al PENNY și coordonează departamentele de Vânzări, Expansiune, Construcții, Marketing, Comunicare corporativă, Strategie și PMO, Comerț digital. În prezent, acesta gestioneză o rețea de 336 de magazine PENNY și o echipă de aproximativ 6.000 de angajați.

Economist de profesie, pasionat de cifre și un orator plin de carismă, Valer Hancaș are o experiență de aproape 20 de ani în companii internaționale de retail.
De-a lungul timpului, el a deținut diferite poziții de management în compania Kaufland România, acumulând numeroase niveluri de expertiză în cadrul Departamentelor de Vânzări, Achiziții sau Marketing. În prezent, deține funcția de Director de Comunicare & Corporate Affairs în cadrul Kaufland România în care activează de peste 18 ani. Din această poziție, Valer coordonează toate activitățile de comunicare externă și internă, incluzând și activități CSR și Public Affairs. Recent, Kaufland a fost desemnată ”Cea mai transparentă și performantă companie în direcția sustenabilității” pentru al cincilea an consecutiv. Evaluarea s-a realizat pe baza celui mai recent Raport de sustenabilitate Kaufland România, în realizarea căruia Valer este implicat în mod direct de peste 6 ani.

Marius Costache este CEO al companilor GreenWEEE și GreenGlass, parte din GreenGroup, având peste 15 ani de experiență în industria de gestionare a deșeurilor, cu accent pe colectarea și reciclarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și a deșeurilor din ambalaje de sticlă.
Din 2016 este membru al consiliului de administrație al Organizației ”European Electronics Recyclers Association (EERA )”, fiind implicat, atât la nivel național cât și internațional în studii despre analizele economice ale modelelor de afaceri privind DEEE-urile. Marius promovează activ principiile economiei circulare, ale sustenabilității și reducerii impactului deșeurilor asupra mediului.

Cătălin Mihăilă este Head of Marketing, Henkel Consumer Brands și are o experiență de peste 17 ani în domeniul FMCG, dintre care aproape 15 petrecuți alături de Henkel.
În strategia Henkel, sustenabilitatea joacă un rol diferențiator, compania căutând mereu să ofere consumatorilor produse sigure, de înaltă calitate, motivându-i în același timp să contribuie la utilizarea responsabilă a resurselor prin comportamentul lor. Recent Henkel a primit din partea agentiei de rating EcoVadis „Platinum Recognition Level” clasându-se in top 1% companii din clasamentul EcoVadis.

Roxana are o experienta de peste 10 ani pe piata managementului deseurilor de echipamente electrice si electronice, de baterii si acumulatori, perioada in care a initiat si derulat sute de campanii, proiecte si actiuni de informare si constientizare in domeniul reciclarii si a pus bazele unei retele nationale de puncte de colectare in retail si magazine de proximitate.

Monica Movileanu este Partener de Audit și Lider al Departamentului de Consultanță Contabilă și Piețe de Capital (“CMAAS”) din cadrul PwC România. Monica coordonează la nivel de Europa Centrală și de Est (ECE) echipa de Future of Finance și este Liderul Platformei de ESG în România. Este specializată în domeniul serviciilor de audit financiar (statutar, IFRS și US GAAP) pentru companiile locale și multinaționale și în managementul proiectelor de consultanță contabilă și financiară IFRS, în domeniul sustenabilității ( ESG), de transformare financiară, în domeniul Fondurilor Europene, etc.

Antonia este expert în cercetare de marketing, pasionată de sport în toate formele sale și prima care răspunde “prezent” în provocări ce presupun căi nebătătorite și grad mare de complexitate (atât în viața personală, cât și în business).
Antonia și-a început cariera în cercetare de piață acum 10 ani, continuând pasiunea pentru sociologie și înțelegerea consumatorilor dezvoltată în timpul facultății. Fiind o fire meticuloasă, cu gândire strategică și analitică, Antonia a avut o ascensiune profesională rapidă. În cadrul AHA Moments conduce departamentul de Client Service, având ca top arii de expertiză studiile cu analiză avansată și logistică complexă, cu focus pe cele de tip radiografie de piață și segmentări, shopper sau pricing (conjoint).

Are o experienta de mai mult de 23 de ani in cercetare de marketing si intelegerea comportamentului si motivatiilor consumatorilor; Mihaela a contribuit impreuna cu clienti din variate industrii la intelegerea si decodarea semnificatiei pe care marcile si proudusele le au pentru oameni, prin dezvoltarea de proiecte creative, evaluative, de diagnostic sau exploratorii de cercetare calitativa.
Mihaela este licentiata in Sociologie a Facultatii de Sociologie din Universitatea Bucuresti si are un master in Comunicare&Opinie Publica la aceeasi facultate. A fost Research Director in 360insights si este in prezent Managing Partner in ToKnow.

Luminița este un profesionist senior cu o experiență de peste 11 ani în domeniul protecției mediului și al sustenabilității mediului, cu experiență în companii multinaționale, contribuind la proiecte de economie circulară (Eco-Design, consum de energie electrică, deșeuri alimentare, gestionarea deșeurilor, EPR) și la asigurarea conformarii cu legislatia de mediu. Din 2017 coordonează o echipă de ingineri de protecția mediului, în cadrul Stratos Management, fiind implicată în proiecte pentru peste 1000 de clienți din diferite industrii (agricultură, retail, imobiliare, producție, industrie grea). Din 2022 Stratos Management face parte din Consortiul care a elaborat Strategia pentru Economie Circulara a Romaniei si, in continuare, in elaborarea Planul de Actiune pentru Strategie.

Luka are un background solid în cadrul departamentelor comerciale ale mai multor companii din industria tech care au avut o dezvoltare rapidă. Înainte de bonapp.eco, Luka a contribuit la mai multe proiecte în peisajul HORECA autohton, inclusiv Bucharest Coffee Projects sau Zece La Rece. Pasionat de cafeaua de specialitate și experiențe culinare, concomitent cu atenția pentru un stil de viață sustenabil, idea lansării bonapp.eco a venit ca un melanj de know-how, pasiune și dorință de a avea impact pozitiv la nivelul societății.
La bonapp.eco, Luka conduce departamentul comercial și, împreună cu echipa specializată în achiziția de parteneri respectiv cea responsabilă de creșterea strategică a acestora, au scopul de a aduce proximitate și o ofertă variată pentru utilizatorii aplicației.