Teodor Dulceață, Secretar General Adjunct - Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și Membru în Consiliul de Supraveghere al RetuRO
Teodor Dulceață
Secretar General Adjunct - Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și Membru în Consiliul de Supraveghere al RetuRO

Andrei Iliescu, Manager de Mediu Auchan Retail România
Andrei Iliescu
Manager de Mediu Auchan Retail România

Inginer de profesie, interesat de intersecția dintre afaceri și responsabilitatea față de mediu, Andrei Iliescu joacă un rol esențial în coordonarea inițiativelor de sustenabilitate din cadrul Auchan România. Cu o experiență de mai mult de 10 ani în domeniu, contribuie la tranziții ale modelului de afaceri pentru a deveni mai sustenabil atât din punct de vedere al mediului, cât și din punct de vedere economic. Crede în puterea colaborării, prin construirea de parteneriate interfuncționale și angajarea tuturor părților interesate, creând cu ajutorul lor o viziune comună a durabilității care rezonează în întreaga organizație.

Valer Hancaș, Director Comunicare & Corporate Affairs, Kaufland România
Valer Hancaș
Director Comunicare & Corporate Affairs, Kaufland România

Economist de profesie, pasionat de cifre și un orator plin de carismă, Valer Hancaș are o experiență de aproape 20 de ani în companii internaționale de retail. De-a lungul timpului, el a deținut diferite poziții de management în compania Kaufland România, acumulând numeroase niveluri de expertiză în cadrul Departamentelor de Vânzări, Achiziții sau Marketing.

În prezent, deține funcția de Director de Comunicare & Corporate Affairs în cadrul Kaufland România în care activează de peste 18 ani. Din această poziție, Valer coordonează toate activitățile de comunicare externă și internă, incluzând și activități CSR și Public Affairs. Recent, Kaufland a fost desemnată ”Cea mai transparentă și performantă companie în direcția sustenabilității” pentru al cincilea an consecutiv. Evaluarea s-a realizat pe baza celui mai recent Raport de sustenabilitate Kaufland România, în realizarea căruia Valer este implicat în mod direct de peste 6 ani.

Mario Crețu, Corporate Affairs & Environmental Director, Carrefour România
Mario Crețu
Corporate Affairs & Environmental Director, Carrefour România

Mario Crețu s-a alăturat echipei Carrefour România în anul 2019, iar în prezent ocupă funcția de Corporate Affairs & Environmental Director, fiind direct responsabil de relația interinstituțională și de proiectele de mediu.

Absolvent al Universității de Științe Politice și Administrație, cu Master în Drept și Afaceri Comunitare la Școala Națională de Știinte Politice și Administrative, experiența profesională a lui Mario include o perioadă de peste 12 ani în presă, circa trei ani în administrație publică și peste 8 ani în Corporate Affairs.

Alături de echipa sa, Mario a contribuit la dezvoltarea proiectelor și acțiunilor de mediu din Carrefour România, precum: Punem Preț pe Plastic, Plata cu PET, Express Box, Încarcă-ți bateriile cu o faptă bună, colectarea uleiului uzat.

Oana Gresoiu, Chief People, Culture and Sustainability Officer Verdino Green Foods
Oana Gresoiu
Chief People, Culture and Sustainability Officer Verdino Green Foods

Oana Gresoiu s-a alăturat echipei Verdino Green Foods la începutul anului 2022, aducând cu ea, pe lângă expertiza managerială de aproximativ zece ani, și know how-ul în ceea ce privește aspectele ESG (Environmental, Social and Governance), și ale managementului resurselor umane, precum: dezvoltarea, motivarea și menținerea angajaților în cadrul organizației.

Prin abordarea sa strategică și sistematică, Oana aduce o contribuție semnificativă la construirea unei culturi organizaționale profund ancorate în valorile de mediu și sociale, consolidând astfel poziția de lider regional a companiei Verdino Green Foods.

În calitate de membru cheie al echipei de management, ea se evidențiază ca un lider autentic, preocupat nu numai de succesul economic al organizației, ci și de impactul acesteia asupra mediului înconjurător și asupra comunităților locale. Prin intermediul inițiativelor sale și a unui angajament ferm față de dezvoltarea profesională și personală a angajaților, Oana contribuie activ la formarea unei echipe motivate și unite, pregătite să facă față provocărilor și să valorifice oportunitățile unei lumi în schimbare continuă.

Andrei Roșu, Managing Partner Filgud & Președinte OP PAV
Andrei Roșu
Managing Partner Filgud & Președinte OP PAV

Andrei Roșu (48 de ani) este antreprenor social, sportiv de anduranță, vorbitor inspirațional, organizator de evenimente caritabile și sportive, susținător de proiecte sociale și donator benevol de sânge. În 2011, el a intrat în Cartea Recordurilor, fiind primul om din lume care a finalizat circuitul 7 maratoane și 7 ultramaratoane, pe 7 continente, iar în 2015 a devenit primul român care reușește să traverseze înot Canalul Mânecii. A participat la peste 100 de curse de maraton, ultramaraton sau ultratriatlon, iar în 2018 a reușit, împreună cu echipa sa, să traverseze oceanul Atlantic, în cadrul celei mai dificile curse de vâslit din lume. Este inițiatorul primei platforme de running și fundraising din România – Transmaraton – și creatorul programului și al aplicației “42kRoșu – de la canapea la maraton, în 4 luni”. Ca antreprenor social, a lansat gama de produse vegetale si sustenabile FILGUD. Nu în ultimul rând, Andrei este președintele Organizației Patronale a Producătorilor de Alimente Vegetale din România - lansată în 2024 cu scopul de a promova categoria produselor alternative, sănătoase și sustenabile pe bază de plante.

Andrei Severin, Fondator Piața Artizante
Andrei Severin
Fondator Piața Artizante

Anca Marinescu, Corporate Affairs and Communication Manager, RetuRo
Anca Marinescu
Corporate Affairs and Communication Manager, RetuRo

Mircea Răducan, Director Comercial al RVM Systems SRL
Mircea Răducan
Director Comercial al RVM Systems SRL

A activat în ultimii 23 de ani în companii de gestiune a deșeurilor sau de furnizare a echipamentelor și tehnologiilor destinate procesării acestora, în special a celor reciclabile. În 2011, împreună cu Greentech Buzău și Auchan Romania, a implementat unul dintre primele proiecte de colectare a recipientelor din PET și dozelor din aluminiu prin intermediul echipamentelor de tip RVM în România, la magazinele Auchan din Pitești și Constanța.

A gestionat proiecte multiple de implementare a echipamentelor RVM în retail și HoReCa, acumulând o experiență vastă, fructificată pe deplin în cadrul RVM Systems, odată cu demararea Sistemului de Garanție Returnare.

Marius Costache, CEO GreenWEEE și GreenGlass
Marius Costache
CEO GreenWEEE și GreenGlass

Marius Costache este CEO al companilor GreenWEEE și GreenGlass, parte din GreenGroup, având peste 15 ani de experiență în industria de gestionare a deșeurilor, cu accent pe colectarea și reciclarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și a deșeurilor din ambalaje de sticlă.

Din 2016 este membru al consiliului de administrație al Organizației ”European Electronics Recyclers Association (EERA )”, fiind implicat, atât la nivel național cât și internațional în studii despre analizele economice ale modelelor de afaceri privind DEEE-urile. Marius promovează activ principiile economiei circulare, ale sustenabilității și reducerii impactului deșeurilor asupra mediului.

Adrian Teampău, Director, Taxe Indirecte și Economie Circulară Deloitte
Adrian Teampău
Director, Taxe Indirecte și Economie Circulară Deloitte

Adrian este Director în cadrul departamentului de Taxe Indirecte al Deloitte România, fiind specializat în consultanța taxe indirecte, tehnologie de taxe și economie circulară.

Adrian are o experiență de peste 18 ani în consultanță de business în diverse proiecte pentru companii mari din industriile de producție, automobile, imobiliare, farmaceutică, retail și bunuri de larg consum.

În prezent, Adrian se concentrează pe dezvoltarea paletei de servicii în Economie Circulară, stabilirea de parteneriate cu diverși actori din piață și creșterea echipei. De asemenea, are un focus pe dezvoltarea de aplicații IT în zona de optimizare a proceselor și creșterea eficienței.

Adrian este membru al grupurilor de lucru din cadrul FIC și AmCham România. Este licențiat în Economie în cadrul Universității Româno-Americane și membru al Camerei Consultanților Fiscali din România.

Ciprian Stănescu, Președinte și CEO, Social Innovation Solutions
Ciprian Stănescu
Președinte și CEO, Social Innovation Solutions

Ciprian Stănescu este Președinte și CEO al Social Innovation Solutions, organizație ce oferă consultanță și susținere în sustenabilitate, foresight și inovație pentru companii și ONG-uri.

Social Innovation Solutions organizează programe educaționale în România & CEE ca Academia de Sustenabilitate și Transformator și platforme de conversații cum este Climate Change Summit. Prin compania Solutions., Ciprian și echipa lui dezvoltă rapoarte de trenduri și foresight și programe de transformare organizațională.

Ciprian a lucrat 12 ani pentru organizații globale ca Aspen Institute și Ashoka, este Global Shaper Alumni al World Economic Forum și predă cursuri de sustenabilitate și trendwatching la The Entrepreneurship Academy. Este parte a unui program educațional în finanțări sustenabile la Harvard Business School, a absolvit în 2022 un program în sustenabilitate și economie circulară la Cambridge Business School și are un master în științe politice la Central European University.

Ștefan Tudorie, Manager Operațiuni, Genesis Biopartner
Ștefan Tudorie
Manager Operațiuni, Genesis Biopartner

Cu o experiență managerială de peste 20 de ani, Ștefan Tudorie aduce o perspectivă bogată și expertiza necesară în derularea operațiunilor la Genesis Biopartner. Având un fundament solid în drept, a căutat mereu să-și extindă orizonturile și să-și diversifice abilitățile, ceea ce l-a condus către oportunități de carieră multiple, explorând o varietate de sectoare, precum financiar- bancar, comercial și construcții. Experiența sa în domeniul bancar l-a ajutat să înțeleagă importanța gestionării eficiente a resurselor și a luat parte la proiecte de amploare care au necesitat o abordare strategică și inovatoare.

Astăzi, în calitate de Manager Operațiuni la Genesis Biopartner, Ștefan își dedică energia și cunoștințele pentru a asigura implementarea eficientă a proiectelor companiei. Este un susținător ferm al misiunii Genesis de a transforma deșeurile în resurse reutilizabile, contribuind astfel la crearea unui mediu curat și sustenabil pentru generațiile viitoare. Cu pasiunea sa pentru inovație și orientarea către rezultate, Ștefan este un pilon important în echipa Genesis Biopartner, aducând un plus de experiență și determinare în drumul către un viitor verde și prosper.

Antonia Stănică, Client Service Director AHA Moments
Antonia Stănică
Client Service Director AHA Moments

Antonia este expert în cercetare de marketing, pasionată de sport în toate formele sale și prima care răspunde “prezent” în provocări ce presupun căi nebătătorite și grad mare de complexitate (atât în viața personală, cât și în business).

Antonia și-a început cariera în cercetare de piață acum 11 ani, continuând pasiunea pentru sociologie și înțelegerea consumatorilor dezvoltată în timpul facultății. Fiind o fire meticuloasă, cu gândire strategică și analitică, Antonia a avut o ascensiune profesională rapidă. În cadrul AHA Moments conduce departamentul de Client Service, având ca top arii de expertiză studiile cu analiză avansată și logistică complexă, cu focus pe cele de tip radiografie de piață și segmentări, shopper sau pricing (conjoint).

Mihaela Alexandru, Managing Partner ToKnow
Mihaela Alexandru
Managing Partner ToKnow

Are o experienta de mai mult de 25 de ani in cercetare de marketing si intelegerea comportamentului si motivatiilor consumatorilor; Mihaela a contribuit impreuna cu clienti din variate industrii la intelegerea si decodarea semnificatiei pe care marcile si proudusele le au pentru oameni, prin dezvoltarea de proiecte creative, evaluative, de diagnostic sau exploratorii de cercetare calitativa.

Mihaela este licentiata in Sociologie a Facultatii de Sociologie din Universitatea Bucuresti si are un master in Comunicare&Opinie Publica la aceeasi facultate. A fost Research Director in 360insights si este in prezent Managing Partner in ToKnow.

Alexandru Vasiliu, Chief Marketing Officer E-Mobility Rentals
Alexandru Vasiliu
Chief Marketing Officer E-Mobility Rentals

Alexandru Vasiliu este un profesionist cu un palmares dovedit în vânzări, marketing și dezvoltare de afaceri în diverse industrii. Alexandru a îndeplinit roluri importante în organizațiile din care a făcut parte, unde a contribuit la creșterea și succesul afacerilor, ghidat în permanență de dorința de a crea valoare și de a promova inovația.

În prezent, ocupă poziția de Sales & Marketing Manager la e-Mobility-Rentals, unde face parte dintr-o echipă dornică să schimbe mobilitate urbană electrică în România și Europa. e-Mobility Rentals este cel mai nou actor în piața transportului durabil, care a creat un sistem compus din vehicule electrice ce funcționează pe bază de baterii interschimbabile și o infrastructură de ultimă generație de stații battery swap. Alături de echipa e-Mobility Rentals,

Alexandru promovează tranziția către vehiculele electrice în randul companiilor și al municipalitatilor, crește constant rețeaua locală și globală de experți și parteneri în domeniul mobilității electrice și contribuie la dezbateri privind soluțiile sustenabile de transport în orașe. Alexandru a acumulat o vastă experiență în calitate de Business Development Manager în cadrul Gentle Electric, a fost Manager de Relații Clienți la Garanti Credite de Consum, Manager echipă de vânzări la Raiffeisen Bank România, Development Manager la Provident Financial România și Key Account Manager la Edenred România. Această experiență diversă l-a echipat cu un set de abilități precum: strategie de marketing, social media, managementul vânzărilor, leadership, analiza financiară, marketing digital și publicitate. Alexandru este absolvent al Universității din București, Facultatea de Administrație și Afaceri.

Partners
Lidl
Returo
Auchan
Genesis
Kaufland
Social Inovation Solutions
Still
Coffee Partner
Davidoff
Hydration Partner
Perla Harghitei
Knowledge Partner
Ambasada Sustenabilitatii
Solutions Partner
Ad Production